Защо никога няма да изглеждаш като инфлуенсърка? | На по чаша кафе

coffee1post

Весел понеделник, скъпи thrift кралици 💚 Днес е първата тема на рубриката “На по чаша кафе”, а именно: Причините, поради които никога няма да изглеждаш като инфлуенсърка/ знаменитост.

От Thrift Queen Boutique знаем колко е важно всяка жена да се чувства уверена в кожата си и сме наясно, че стандартите за красота са недостижими. Ето затова решихме да обсъдим тази така важна тема на по чаша кафе.

Каси Хо, фитнес инструктор и инфлуенсър, провела проучване, водена от любопитството си каква точно е рецептата за красота през 2019 г. Работейки със специалист, Хо съставила списък с топ 100 на жените в Instagram, базирани само на броя на техните последователи.

След седмици, прекарани в събиране на необходимите данни, Хо написа на сайта си, че „определено има формула и специфичен стандарт за красота, към който се придържат 100-те най-следвани жени в Instagram“.

Най-често срещаната възраст на проучваните топ 100 е 22 години. 75% от тях имат тъмни очи, а 78% от тях имат черна или кестенява коса. Предсказуемо, повечето имат плоски кореми и широк ханш, както и пълни устни. 93% от топ 100-те жени на Instagram имат малки носове и дълги, тънки вратове.

❗ НАЙ-ВАЖНОТО – перфектната Instagram или инфлуенсър жена НЕ СЪЩЕСТВУВА ❗ Тя е изцяло измислица на интернет и социалните мрежи.

След проучването си Каси решила да докаже този факт, превръщайки се с грим и фотошоп в тази измислена богиня на Instagram, за да покаже, че всеки може да изглежда по този начин.

Затова мили кралици, спрете да се опитвате да изглеждате като инфлуенсърите, които следвате в социалните мрежи. Нека не забравяме факта, че както е било от векове, женската красота се основава на нездравословни и откровено абсурдни стандарти.

Нека не си разваляме настроението от понеделник като се сравняваме със „знаменитостите“ в социалните мрежи, тъй като най-вероятно, дори те не изглеждат толкова добре.

Какво мислите по темата? Споделете с нас в коментарите 👇

Leave a Comment

Email адресът няма да бъде публикуван

Нагоре